SketchUp on monipuolinen, nopea ja helppokäyttöinen suunnitteluohjelma, jolla on lähes rajattomat mahdollisuudet tehdä erilaisia suunnitelmia sisustussuunnittelussa.

SketchUp soveltuu eri aloille ja niin harrastelijalle kuin ammattilaisellekin. Sillä voit tehdä sekä 2d- että 3d-mallinnuksia.

3d-suunnittelu auttaa monin tavoin sisustussuunnittelussa ja stailauksessa:

1. Helpottaa tilaratkaisujen hahmottamisessa

SketchUp-ohjelmalla voit helposti mallintaa tilasta kodikkaan esimerkiksi asunnon myyntiä varten sekä hahmottaa eri tilat paremmin.

Ohjelman avulla asunnon potentiaalit voit tuoda kätevästi esille ja vaikka kokeilla, miten huoneet soveltuisivat eri käyttötarkoituksiin.

2. Mallinnuksen pystyy tekemään mittojen mukaan

Tilojen mahdollisuudet ja tilaratkaisut on helpompi hahmottaa kalustettuna ja mittojen mukaan piirrettynä.

SketchUpin avulla voit tehdä mallinnuksen oikeilla mitoilla, jolloin hahmotat tarkasti kalusteiden lopullisen sijoituspaikan.

3. Muutosten teon helppous

Eri sisustusideoiden ja -tyylien havainnollistaminen SketchUpia käyttämällä on sujuvaa.

Muutoksia on näppärä ja nopea tehdä suunnitelmaan vain muutamalla klikkauksella. Tämä kannustaa kokeilemaan rohkeasti myös erikoisempia ratkaisuja.

4. Kohteen näkee kolmiulotteisesti huonekaluineen ja materiaaleineen jo ennen muutosta

Ohjelman avulla pystyt kalustamaan asunnon, stailaamaan kohteen tai suunnittelemaan tilaan esimerkiksi pientä pintaremonttia, ja hahmotat suunnitelman heti kolmiulotteisesti.

Näin näet kohteen valmiina jo ennen remontin tai rakentamisen aloitusta.

5. Säästää aikaa ja rahaa

Suunnitteleminen 3d-ohjelmalla säästää aikaa ja rahaa, kun sinä tai asiakas näette tilojen suunnitelmat jo ennen muutoksen tai remontin aloittamista.

Näin pystytte vielä vaikuttamaan lopputulokseen ja vältytte kalliilta virheinvestoinneilta.

On tärkeää, että kohteen tilat palvelevat parhaiten käyttötarkoitusta sekä ovat toiminnoiltaan toivotunlaiset.

Teksti ja kuvat: Johanna Suhonen

Johanna oli työharjoittelussa Innoska Oy:ssa syksyllä 2022. Hän perehtyi erityisesti SketchUp 3d-ohjelman käyttöön tilojen stailauksessa ja sisustussuunnittelussa. Johannan töihin voi tutustua instagramissa @decobyjohanna

Julkaistu Innoskan blogissa 30.9.2022