Suunnitellaan yhdessä!
Soita: 040 5056733
Suunnitellaan yhdessä!
Soita: 040 5056733

Tarina

Innoskan yrittäjä Minna
muotoilija, KM, opettaja
– yli 20 vuotta opetus-, digi- ja kehittämiskokemusta

Moi, hauska tutustua! Olen Minna Nirkko (tähän pitäisi keksiä joku hyvä titteli – ehdotuksia?) ja autan sinua osallistumaan ja hyödyntämään matalalla kynnyksellä 3d-suunnittelua oman ympäristösi kanssa.

Mutta miten tähän on tultu?

Taustaltani löytyvät laaja-alaiset opinnot käsityönopettajasta tietotekniikkaan, mediasta yrittäjyyteen sekä muotoiluun ja tilasuunnitteluun. Olen vuosia kehittänyt oppimisympäristöjä ja verkko-opetusta sekä toiminut tosi tosi tosi monessa kehittämisprojektissa. Vuosituhannen alussa olin yrittäjänä ja kehitin ensimmäisten joukossa digitaalisia oppimateriaaleja. Olen kouluttanut ja opettanut kaiken ikäisiä ja tiedän kuinka taitoja tai ohjelmistoja opetetaan niin livenä kuin verkossa. Tilojakin olen suunnitellut ja nyhjäissyt tyhjästä vaikka mitä.

Mutta miten hyödyntää kaikkea osaamistaan siten, että olisin varmasti muillekin hyödyksi? Pandemiapöpön pysäyttämänä oli pakko myös miettiä, mitkä asiat itseäni oikeasti innostavat.

Pikkuhiljaa niitä alkoi kertyä: ihmisten auttaminen ja hyvinvoinnin parantaminen, uusien asioiden kehittäminen, yhdessä tekeminen, monialainen yhteistyö, kestävä kehitys ja vastuullisuus – ja hauskaa pitää olla myös!

”Jokaisella tulisi olla mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa omaan ympäristöönsä.”

Ja kun tämä miksattiin aiemman kokemukseni ja osaamiseni kanssa ja maustettiin hyppysellisellä merkityksellisyydenkaipuuta, huomasin päätyväni yhä uudelleen samaan lopputulokseen: Jokaisella – myös sinulla – tulisi olla mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa omaan ympäristöönsä. Tämän puolesta haluan taistella!

Niinpä en voinut muuta kuin kaivaa y-tunnuksen taas esille ja aloittaa Innoska Oy:n yrittäjänä. Aluksi kehitin tilasuunnitteluun työpajoja, joissa tiloja voitaisiin parantaa yhdessä.

Sitten lisäsin soppaan digitaalisuutta:

Hoksasin, että kun huikeita 3d-mahdollisuuksia tuodaan konkreettisella tavalla jokaisen ulottuville, tarjoaa se aivan uusia tapoja vaikuttaa ympäristöön.

Ja löysin samalla itselleni yhden tittelin lisää: konkretisoija. Sehän minä olen.

Vaikka minulla on kokemusta digihommista(kin) yli 20 vuoden ajalta, tulee ihminen aina ensin, ei tekniikka. Kokeneena kouluttajana osaan nyppiä olennaisen esille ja vääntää sen tarvittaessa isosta kerästä rautalankaa. Monialaisuuteni tukee monenlaisten haasteiden ymmärtämistä ja yhteistyötä. Ja saan ihmiset mukaan osallistumaan!

Työkalupakissani on mm. helposti opittava 3d-ohjelma SketchUp, jota olen kouluttanut vuosikaudet ja tiedän sen metkut.

Huh, joten tässä ollaan. Millaisia tarpeita sinulla on ympäristösi suunnitteluun liittyen? Ota yhteyttä!