Tervetuloa mukaan!
Soita: 040 5056733
Tervetuloa mukaan!
Soita: 040 5056733

Tarina

Innoskan yrittäjä Minna
– muotoilija, KM, opettaja
– yli 20 vuotta kehittämistä
– tilasuunnittelua 2013 ->

Moi, olen Minna Nirkko ja haluan auttaa sinua tilaongelmiesi kanssa. Tehdään yhdessä ympäristöstäsi sellainen, että sinun on siellä parempi elää, toimia tai työskennellä!

Käsin tekeminen on minussa sisäänrakennettuna. Nikkaroin itse jo teini-ikäisenä omaan huoneeseen vaatekaapin ja maalasin seiniä mieleisekseni. Kun resurssit olivat pienet, täytyi ratkaisuissaan olla sitäkin kekseliäämpi ja tarttua itse toimeen. Tai vasaraan. Tai ompelukoneeseen. Ihan projektista riippuen.

Niinpä olikin luontevaa, että opiskelin käsityönopettajaksi. Koska minulla on vaikea olla vain yhdessä lokerossa, asuu minussa myös pienenpieni nörtti ja matemaatikko (siksi ymmärrän hyvin myös insinöörejä). Verkon uusien ratkaisujen ja oppimisympäristöjen kehittäminen sekä koulutus- ja opetushommat veivätkin minut vuosiksi mukanaan. Kaipasin kuitenkin konkreettisempaa tekemistä ja maailmaa, jossa materiaalit voi oikeasti tuntea, joten täydensin osaamistani vielä muotoiluopinnoilla.

Innoskan ensimmäiset julkisten tilojen ja toimistojen sisustussuunnitteluprojektit ovat vuodelta 2013. Jälkikäteen mietittynä hauskimpia projekteja noina vuosina olivat ne, joissa pääsin luomaan uutta yhdessä asiakkaiden kanssa – näistä lisää blogissa. Silti tein vielä yhden mutkan kehittämisprojektien parissa, kunnes olin ihan varma: Jos haluan hyödyntää laajasti osaamistani ja tehdä merkityksellisiä asioita, ei minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin palata tilojen pariin yrittäjäksi.

Siksi olen nyt tässä.

Haluan auttaa ihmisiä.

“Haluan hyödyntää laajasti osaamistani ja auttaa ihmisiä.”

Tilasuunnittelijana minun tehtäväni ei ole antaa tuomioita olemassa olevista tiloista tai laittaa kaikkea kerralla uusiksi. Minulle on tärkeämpää olla yhteisön tukena, toimia muutoksessa yhdessä ja auttaa ratkomaan oikeita ongelmia järkevällä tavalla. Opettajataustani paistaakin tässä läpi, ja antaa toki myös runsaasti valmiuksia ihmisten osallistamiseen.

Tolkun suunnittelu kuvaa myös prosessiani hyvin: Tehdään tarpeiden mukaan, kulloistakin toimintaa tukevia ratkaisuja, olemassa olevilla resursseilla ja järkevillä uusilla hankinnoilla. Myös ympäristö kiittää, kun kierrätetään kalusteita tai hyödynnetään kekseliäästi vanhaa. En ikävä kyllä vanhana maalaistyttönä osaa edes ehdottaa pröystäileviä ostoksia.

Mutta uusia haasteita ja ongelmien ratkomista rakastan. Monialaisena tyyppinä innostun joka kerran uusien ratkaisujen kehittämisestä ja lähestyn haasteita ennakkoluulottomasti.

Silti toiminnan keskiössä on aina ihminen. Oikeat tarpeet, toiveet ja ongelmat, joita lähdetään ratkomaan yhdessä.

Kuinka voin auttaa? Ota yhteyttä!

“Toiminnan keskiössä on aina ihminen. Oikeat tarpeet, toiveet ja ongelmat, joita lähdetään ratkomaan yhdessä.”