Ota SketchUp 3d-ohjelma helposti ja nopeasti haltuun!
koulutukset

Helppoa suunnittelua SketchUp 3d-ohjelmalla

Koulutuksessa opit mallintamaan omia kohteitasi helppokäyttöisellä SketchUp-suunnitteluohjelmalla vain yhden työpäivän aikana.

MIHIN 3D-SUUNNITTELUA TARVITAAN?

3d-mallinnusohjelman avulla suunnitelmien tekeminen on näppärää ja nopeaa. Teet suunnitelmat millin tarkkuudella ja muutosten tai versioiden tekeminen on kätevää. Voit pyöritellä mallia eri puolilta jo piirtäessäsi, ja näet heti, miltä suunnitelma näyttää valmiina. Lisäät helposti värejä, materiaaleja tai objekteja.

MITÄ SAAN KOULUTUKSESTA?

Koulutuksen avulla otat SketchUp-ohjelman kätevästi käyttöösi yhdessä päivässä:

- Opit heti yksinkertaisimmat tavat ohjelman käyttöönottoon
- Saat käytännössä testatut parhaat käytänteet itsellesi käyttöön
- Vältät tyypillisimmät aloittelijan virheet, jotka hankaloittaisivat työskentelyä tulevaisuudessa
- Saat itsellesi selkeät kirjalliset ohjeet ohjelman perustoiminnoista, minkä avulla voit kerrata ohjelman käyttöä myöhemminkin
- Saat hyvät valmiudet jatkaa ja kehittää ohjelman käyttöä jatkossa itsenäisesti
- Onnistumisen kokemuksia sekä uuden oppimisen riemun

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Koulutus sopii sinulle, jos

- haluat oppia 3d-suunnittelun perusteita
- kaipaat kätevää työkalua suunnittelusi apuvälineeksi
- olet suunnittelemassa rakennusta tai sisustusta ja mietit miltä se näyttäisi valmiina
- olet kyllästynyt piirtämään suunnitelmia käsin paperille ja tarvitset tehokkaamman tavan toimia
- haluat tehdä suunnitelmasi millintarkasti ja muokata niitä helposti
- haluat visualisoida tiloja tai suunnitelmia tehokkaasti asiakkaalle
- hallitset tietokoneen peruskäytön, mitään erityistaitoja tai teknistä lahjakkuutta et tarvitse

MISSÄ JA MILLOIN KOULUTUS JÄRJESTETÄÄN?

Aika ja paikka sovitaan aina koulutuskohtaisesti tarpeesi mukaan. Koulutus voidaan järjestää:

- Omissa tiloissanne. Jos matkaa Joensuun keskustasta on yli 20 km veloitetaan matka- ja mahdolliset majoituskulut.
- Viihtyisässä koulutustilassa Teollisuuskadulla Joensuussa. Huomioi, että tässä vaihtoehdossa sinun tulee pakata oma koneesi koulutukseen mukaan, tilassa ei ole valmiina tietokoneita.

KAUANKO KOULUTUS KESTÄÄ?

Peruskoulutuksen kokonaiskesto on yksi työpäivä. Koska ihmisen oppimiskyky on rajallinen, kannattaa koulutus jakaa kahteen puolen päivän osioon. Näiden välillä voi olla viikon-parin harjoittelutauko. Koulutus voidaan järjestää myös viikonloppuversiona jaettuna kahdelle peräkkäiselle päivälle.

Koulutuksesta voidaan myös räätälöidä pidempiä koulutuskokonaisuuksia, kysy lisää!

MITÄ VERSIOTA SKETCHUP-OHJELMASTA KÄYTETÄÄN?

Koulutuksessa voidaan käyttää valintasi mukaan ohjelmasta joko SketchUp Pro tai SketchUp for Web -versiota. Ohjelman peruskäyttö on hyvin samantyyppistä molemmilla versioilla, joten versiosta toiseen siirtyminen on jatkossa helppoa. Käytössäsi voi olla joko Windows- tai Mac-tietokone.

SketchUp for Web on yksityisessä käytössä ilmainen mallinnusohjelma, jota ei tarvitse ladata omalle koneelle, vaan se toimii suoraan nettiselaimessa. Harrastajalle ja ensimmäistä kertaa ohjelmaan tutustuvalle se on oiva vaihtoehto, jolla onnistuu monenlaiset suunnittelutehtävät. Todennäköisesti pärjäät tällä, mikäli teet suunnitelmia vain omaan käyttöösi.

SketchUp Pro on laajempi, maksullinen ammattilaisversio, jolla saat tehdä kaupallisiakin suunnitelmia. Tämän version voit ladata omalle koneelle. Ohjelman lisenssi on maksullinen, mutta siitä on ladattavissa myös 30 päivän maksuton kokeiluversio. Lue lisää lisenssivaihtoehdoista Nordic BIM Group Finlandin (aik. M.A.D) sivuillawww.nordicbim.com/fi/tuotteet/sketchup

Koulutusta tilatessasi voimme miettiä yhdessä, kumpi versioista sopisi käyttöösi paremmin.

MITÄ TARVITSEN KOULUTUKSEEN MUKAAN?

Kaikkeen uuden oppimiseen tarvitaan halu oppia uutta. Lisäksi tarvitset:

- Oman tietokoneen, jonka peruskäyttö on sinulle tuttua
- Rullallisen hiiren, eli perushiiren jossa on kaksi näppäintä ja välissä pyöritettävä rulla. Ohjelman käyttö on huomattavasti vaivalloisempaa kannettavan koneen kosketuslevyllä tai Macin erikoishiirellä, en suosittele.
- Jos koulutuksessa käytetään SketchUp-ohjelman pro-versiota, tulee sen lisenssi (maksullinen tai kokeiluversio) olla hankittuna ja ohjelma ladattuna koneelle valmiiksi. HUOM! Koulutus ei sisällä lisenssiä.
- Jos koulutuksessa käytetään SketchUp for Web -versiota, tulee koneella olla selainohjelma.
- Koulutustilassa toimivan verkkoyhteyden. SketchUp-ohjelmaan voidaan ladata valmiita objekteja verkossa sijaitsevassa Warehousesta. SketchUp for Web taas on kokonaan selaimessa toimiva verkkoversio.

MITEN SAAN OHJELMAN KONEELLENI?

Maksutonta SketchUp for Web -ohjelmaa käytetään suoraan osoitteessa app.sketchup.com/app Ohjelmaa käyttääksesi täytyy kirjautua omistajafirma Trimblen palveluun: Voit tehdä itsellesi Trimblen tilin ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Voit myös kirjautua Googlen tai Applen tunnuksilla.

Maksullisen SketchUp Pro -ohjelman lisenssin voit hankkia Nordic BIM Group Finlandin (aik. M.A.D) verkkokaupasta www.nordicbim.com/fi/tuotteet/sketchup Maksuttoman 30-päivän kokeilujakson voit aloittaa osoitteesta www.sketchup.com/try-sketchup

VOIKO KOULUTUKSEN TOTEUTTAA KOKONAAN VERKOSSA?

Henkilökohtainen koulutus voidaan toteuttaa kokonaan verkossa.

Ryhmille koulutus toteutetaan vain lähiopetuksena. Näin päivän mittaisen peruskoulutuksen oppimistulokset voidaan taata. Kokeneena kouluttajana olen enemmän kuin edessä puhuva pää: muokkaan koulutuksen etenemistahtia ja sisältöä koulutuksen aikana oppijoiden taitotason ja tarpeiden mukaan. Pystyn huomioimaan myös eri tasoiset oppijat ja erilaiset oppimistahdit. Näin voidaan tarttua jokaisen oppijan yksilöllisiin haasteisiin ja varmistutaan siitä, että jokainen on varmasti sisäistänyt opittavan asian.

Sinun ei tarvitse matkustaa, vaan voimme sopia koulutuksen sinulle sopivaan paikkaan. Tällöin hintaan lisätään matka- ja mahdolliset majoituskulut.

MINKÄ KOKOISELLE RYHMÄLLE KOULUTUS SOVELTUU?

Koulutusta järjestetään 1-12 henkilön ryhmille. Kustannustehokkainta on, jos keräät vähintään 5 henkilön porukan. Hyvässä porukassa oppiminen on vieläpä rennompaa ja vertaistukea on läheltä heti saatavilla!

KUINKA TILAAN KOULUTUKSEN?

Jos haluat lisätietoja tai tilata koulutuksen, soita suoraan Minnalle p. 040 5056733 tai lähetä sähköpostia minna@innoska.fi

Hyödynnä 3d-suunnittelun mahdollisuudet.
Näppärä ja helposti omaksuttava SketchUp 3d-ohjelma mahdollistaa suunnittelun ihan jokaiselle. Mietitään yhdessä, miten SketchUp voisi helpottaa suunnitteluhaasteissasi!
OTA YHTEYTTÄ